blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG pytonsvk
ČLÁNKY
DISKUSIE
SLEDOVAŤ BLOG
Vitajte na mojom blogu
pytonsvk



Mass Effect …už ste hrali najlepšiu hru vo svojom živote?
pridal pytonsvk 6.2. 2015 o 11:46



In the year 2148, explorers on Mars discovered the remains of an ancient spacefaring civilization. In the decades that followed, these mysterious artifacts revealed startling new technologies, enabling travel to the furthest stars. The basis for this incredible technology was a force that controlled the very fabric of space and time. They called it the greatest discovery in human history. The civilizations of the galaxy call it…
Mass Effect

 

Človek si už čosi preskákal. Age of Empires, Half-life, Diablo, trápenie sa pri Baldurs Gate 2 a závodenie ked to ešte bolo fun, a.k.a. NFS 1-5 (a možno sme len dospeli :) )

 

Hra za hrou už boli len nové a nové grafické orgie (Far Cry, Crysis) a človek už strácal nádej. Dlhohodinové potácanie sa po digitálnom svete veľmi nebavilo, a nikdy som nepochopil ako niekto strávi desiatky hodín pri Oblivionoch, Morrowindoch a iných open world hrách aj keď o ich kvalite niet pochýb. A tak hranie ostalo pri Dote resp. Lolku (veď to trvá iba pol hoďku)

 

A zrazu to prišlo, hra od obľúbenej spoločnosti Bioware, scifi!, RPG!, príbeh!..proste Mass Effect. Kúpil som, nainštaloval, po 30 minútach a z toho 10 minútach blúdenia po vlastnej vesmírnej lodi odinštaloval.. nuda, písal sa rok 2008.

O dva roky neskôr vyšla druhá časť, znova neuveritelné hodnotenia (Metacritics 94%!). Nedalo mi to, prvá časť znova nainštalovaná a ideme na to. Po 30minútach ma prvý a posledný krát zabili..odinštalované. Žeby starý harcovník herného sveta už nemal na to?

Rok 2012…všade naokolo trailery na záverečnú epizódu trilógie Mass Effect. Začal som byť vážne nasr…. Skúsime to ONE LAST TIME? Odhodlanie ako keď naozaj naozaj niečo dáte, viete, ten výzor Judge Dredda pod maskou ;)

 

Po prvej hodine to začalo byť zaujímavé, boje prešli rýchlo do rúk a dej, dej začal odsýpať. Zrazu to prišlo, WTF momenty ( ako keď idete do kina na Pána prsteňov a jediné čo o tom tušíte je, že to je fantasy a bude to o prsteňoch a po 1,5h epického filmu Vám nejaká ohnivá obluda zabije najmilovanejšiu postavu :D ), čo sa sakra deje, všetko začalo do seba zapadať. Nadupanú akciu striedala perfektná prestrihová scéna, misie na ktorých záležalo striedali ešte dôležitejšie rozhodnutia. Úžasný obrovský svet plný rôznych postáv a rás, každá s vlastným pozadím, identitou a vysvetlením akú úlohu hrá v Mass Effect svete.

 

Druhá časť sa inštalovala pri záverečných titulkoch tej prvej okolo 3h ráno a ja som počas inštalácie písal sms nadriadenému, že tento týžden to bude PN, tušil som čo na mňa čaká :D . O dva dni sa sťahovala tretia časť pri hraní tej druhej o pol 5tej ráno. (pozn. autor vlastní všetky hry v originály, vzhľadom na skorú hodinu sa hra nedala zakúpiť a chtíč sa nedal zastaviť).

Prešlo 7 dní a 60 hodín za počítačom. Práve som dokončil Mass Effect trilógiu a usmievam sa na monitor. Neuveriteľné. Vo svojich 28 rokoch som zažil pocit ako ešte nikdy. Bol som súčasťou najepickejšej jazdy v dejinách herného biznisu.

 

Svet Mass Effectu je rozliahly, pritom prepracovaný a čo je najdôležitejšie, uveriteľný. Jediné čo sa mu môže v súčasnosti rovnať (skor by som mal napísať, že Mass Effect sa tomu môže rovnať) je Star Wars a Warcraft. A to je poklona aká sa neskladá každý deň.

 

Neuveriteľné akčné scény (Avatar sa skryl do kúta), postavy s vlastným charakterom a minulosťou, na ktorých Vám záleží, dej kde viete čo máte robiť a o čo ide a pritom Vás stále dokáže prekvapiť. To všetko zaobalené do krásne hábitu, cinematic scén a vašich rozhodnutí. Vy hráte Mass Effect, Vy ste ústrednou postavou niečoho epického, niečoho, čo si zapamätáte navždy.

 

Full screen, HD a zvuk… chills everytime

 

Už ste hrali najlepšiu hru vo svojom živote?



Prístupov 6455
Kvalita článku
(70%) hlasov 1

PRÍSPEVKY
SLEDOVAŤ
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
Need for Speed…je z nej Shit?
[ 10.2.2015] (príspevkov 0)